Wie is het gezicht achter wave?

mededeling elke pagina 3Mijn naam is Veerle Wauters (°1975).

Als ik heel eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik nog steeds, net als 30 jaar geleden, van een betere klein_P1030433wereld droom. Het diepe kinderlijke verlangen naar een mooie wereld waar iedereen gelukkig kan zijn, waar geen oorlogen zijn, waar iedereen in harmonie met elkaar en met de natuur leeft, waar het fijn en veilig is voor groot en klein, wil ik niet begraven. Ik wil me niet laten meeslepen door cynisme en ‘realisme’ dat zogezegd bij volwassen-zijn hoort.
Neen, ik wil blijven geloven dat het kan! Maar nu ik volwassen ben, wil ik nadenken over hoe ik daar concreet aan kan bijdragen. Ik weet dat ik in mijn eentje de wereld niet kan redden en dat de kans klein is dat ik nog voor mijn dood mag meemaken dat er hier op aarde een nieuw aards paradijs is ontstaan. Maar dat hoeft niet te betekenen dat ik op mijn manier, in de tijd dat ik hier ben daar niet aan hoef te werken. Ik wil zoeken hoe ik dit op een manier kan doen die past bij mijn eigenheid, die ‘klein’ genoeg is voor één individu en die toch impact heeft. Ik wil mijn idealisme koppelen aan realisme; het verlangen handjes en voetjes geven. En dus ten volle bijdragen aan een betere wereld.
En met wave wil ik dat doen via boeken.

Naast uitgever bij wave, ben ik nog veel meer:
– psychotherapeute in mijn eigen praktijk
schrijfster
– partner, dochter, zus, stiefmama, vriendin, collega,…
– liefhebber van stilte, de frisse buitenlucht, mooie wandelingen, een goed boek, een pyama-dag, muziek, puurheid en echtheid in kleine en alledaagse dingen,…