Straal Stella, straal!

Inhoud:IMG_0002
Stella en Sterre zijn twee sterretjes die samen naar de aarde komen. Onderweg loopt het mis en Stella moet alleen verder…

Dit verhaal gaat over verlies en iemand heel hard missen, maar ook over ontdekken dat je verder kan. Meer nog: je mag stralen hier op aarde!
Dit verhaal gaat meer specifiek over het verlies van een tweelingbroer- of zus tijdens de zwangerschap (tweelingverlies, vanishing twin of womb twin loss).
Maar je kan dit verhaal ook lezen wanneer je iemand dierbaar verloren bent en hard mist.

Auteur: Veerle Wauters
Illustrator: Willy Leung

Achtergrond:
In mijn praktijk komen geregeld kinderen waarvan de ouders weten te vertellen dat ze eigenlijk deel uitmaakten van een tweeling maar dat het tweelingbroertje of -zusje in de loop van de zwangerschap overleden is.
Uit internationaal onderzoek is gebleken dat 1 op de 8 mensen die als eenling geboren zijn, eigenlijk deel uitmaakten van een tweeling maar ‘onderweg’ hun tweelingbroertje of -zusje verloren zijn.
Therapeuten en onderzoekers stelden vast dat veel van deze mensen onbewust de pijn van dit verlies met zich meedragen en hier op de één of andere manier onder lijden.
Met dit verhaal maak ik dit onderwerp bespreekbaar. Kinderen/volwassenen die weten dat ze een tweeling-overlever zijn, kunnen aan de hand van dit verhaal hier bij stil staan en erover praten.
Soms kiezen ouders ervoor om hun kind niet te vertellen dat hij/zij overlever is van een tweeling. Ook met hen kan je dit verhaal lezen. Je hoeft niet exact te weten waarover dit gaat om de helende werking ervan toe te kunnen laten.

IMG_0010Iedereen die iemand dierbaar verloren is en mist (bewust of onbewust) kan zich laten raken door dit verhaal en meegaan in de boodschap van leven en hoop die het uitdraagt.
Meer informatie over het onderwerp tweelingverlies vind je hier.

 

Doelgroep: 4 tot 94 jaar.
Prijs van het boek: 19,95€

Dit boek is momenteel uitverkocht. Weet je graag wanneer het boek opnieuw beschikbaar is? Schrijf je dan in op de mailinglist die enkel en alleen gebruikt zal worden om je te verwittigen wanneer het boek weer besteld kan worden.

Reacties zijn gesloten.